Oproep: stel je verkiesbaar voor de kindergemeenteraad van Maashorst!

De burgemeesters van Landerd en Uden roepen kinderen uit groep 7 van de basisscholen in Landerd en Uden op om zich verkiesbaar te stellen voor de kindergemeenteraad.

Vanaf het nieuwe basisschooljaar 2020-2021 starten de gemeente Landerd en Uden, die vanaf 1 januari 2022 samen de gemeente Maashorst vormen, met het samenstellen van een kindergemeenteraad. Een kinderraad van 26 kinderen uit groep 7 van dertien basisscholen uit Landerd en Uden.

Het filmpje is in de week van 7 september 2020 vertoond in de groepen 7 van de basisscholen. De komende weken bepalen de scholen welke kinderen gaan deelnemen aan de gemeentelijke verkiezingsronde. De winnaars van deze verkiezingen mogen dan begin november aanschuiven in de kindergemeenteraad.

Bekijk hier het filmpje:

Lees hier meer over de kindergemeenteraad in oprichting.