Provincie: ‘Nieuwe gemeente Maashorst is financieel gezond’

De financiële uitgangspositie van de nieuwe gemeente Maashorst is gezond. Dat is de belangrijkste conclusie van de herindelingsscan die op verzoek van gemeenten Landerd en Uden is opgesteld door de provincie.

De scan maakt duidelijk wat de financiële positie van de nieuwe fusiegemeente is en wat de belangrijkste financiële effecten van de herindeling zijn. Burgemeester Marnix Bakermans van de gemeente Landerd:  ,,Die positie en effecten zijn dus positief, daar zijn we blij mee. Weer een goede stap op weg naar de nieuwe gemeente.”

Gedeputeerde Staten geven beide gemeenten ook een aantal aanbevelingen mee. Burgemeester Henk Hellegers van Uden: ,,Het is belangrijk dat zoveel mogelijk zaken goed op orde zijn op het moment van herindelen. De aanbevelingen zijn een overzicht van dingen die de nieuwe gemeente verder kunnen versterken; deze worden tijdens het herindelingsproces opgepakt.”

Maandagavond 1 juli 2019 zijn beide gemeenteraden tijdens een openbare bijeenkomst bijgepraat over deze herindelingsscan.

De herindelingsscan vindt u op de pagina Belangrijke documenten.