Kindergemeenteraad aan de slag met KinderTrendrede

De afgelopen weken zijn de kinderen van de kindergemeenteraad van de gemeente Maashorst i.o. druk bezig geweest met het volgen van toekomstlessen. Deze week volgde daarop ook nog een workshop. Zij krijgen deze lessen/workshop, omdat ze bezig zijn met het opstellen van een KinderTrendrede. Deze mogen zij in juli presenteren aan de gemeenteraden en de colleges van Uden en Landerd.

Door corona hebben de kinderen van de kindergemeenteraad van de gemeente Maashorst i.o. nog niet kunnen doen waar ze goed in zijn. Namelijk: hun ideeën voor de toekomst van onze nieuwe gemeente verder toelichten. Gelukkig komt daar nu verandering in, met het schrijven van de KinderTrendrede!

De KinderTrendrede is een ‘troonrede’ en een belangrijk document voor de nieuwe gemeente Maashorst (i.o.). In deze Trendrede komt te staan wat de kinderen nou écht belangrijk vinden in hun eigen leefomgeving. De organisatie Pakhuis B helpt met het schrijven van de KinderTrendrede en helpt de kinderen met nadenken over de toekomst door middel van toekomstlessen en een workshop.