Nog
802
dagen

Landerd en Uden
samen op weg
naar één gemeente

OP WEG NAAR GEMEENTE MAASHORST

Nog 802 dagen

Samen op weg naar één gemeente Maashorst

Landerd en Uden zijn samen op weg naar één nieuwe, krachtige en groene gemeente Maashorst. Deze zal op 1 januari 2022 van start gaan. Jij mag als toekomstige inwoner meedenken en meepraten over die nieuwe gemeente. Hoe zou volgens jou de gemeente Maashorst eruit moeten komen zien?

Op deze vraag is al massaal gereageerd. In de eerste plaats met fantastische inzendingen op de uitdagingen. En ook tijdens het goed bezochte Festival gemeente Maashorst op 24 juni 2019 zijn wij verrast met allerlei ideeën, wensen en uitdagingen. Hieronder vind je een beeldverslag van het festival.

De komende tijd gaan we aan de slag met het verder uitwerken van de toekomstvisie en het herindelingsontwerp. Op de pagina ‘En nu verder’ lees je van alles over het verdere traject, tot de vorming van de nieuwe gemeente. En vooral hoe en wanneer wij jou vragen om verder mee te denken. Dus doe, denk en praat mee, zodat we straks samen klaar zijn voor één prachtige nieuwe gemeente Maashorst.

Agenda

 • 24
  okt
  Raadsvergaderingen herindelingsontwerp

  Tijdens de raadsvergaderingen van zowel de gemeente Landerd als de gemeente Uden ligt het herindelingsontwerp voor. Een belangrijk moment. U bent van harte welkom. Klik en bekijk alle informatie over deze raadsvergaderingen.

 • 31
  okt
  Start zienswijzeprocedure

  Na vaststelling van het herindelingsontwerp (met daarin de toekomstvisie), komt het stuk ter inzage te liggen. Dit betekent dat iedereen die wil, zijn of haar reactie mag geven. Dat kan tot en met 27 december 2019.

 • 26
  mrt
  Vaststellen herindelingsadvies (maart 2020)

  Na het bekijken en mogelijk doorvoeren van de reacties die tijdens de zienswijzeprocedure zijn binnengekomen, volgt een herindelingsadvies. Dat stuk ligt in maart 2020 voor aan beide gemeenteraden ter besluitvorming.