Nog
33
dagen

Op weg naar gemeente Maashorst

Nog 33 dagen

Samen op weg naar gemeente Maashorst

Klik voor meer informatie op de verschillende onderdelen in de tijdlijn


Landerd en Uden zijn samen op weg naar één nieuwe, krachtige en groene gemeente Maashorst. De weg daarnaartoe bewandelen we graag mét jou! Jij mag als inwoner vertellen over wat jij belangrijk vindt voor de nieuwe gemeente. Zo zijn we 1 januari 2022 ook sámen klaar voor de toekomst als de gemeente Maashorst.
Bekijk op de pagina belangrijke documenten alle documenten die horen bij het hele traject.

24 JUNI 2019

Festival gemeente Maashorst

Een unieke dag voor alle inwoners van Landerd en Uden, waarop jij je ideeën, wensen en uitdagingen voor de gemeente Maashorst kan laten horen. We gaan graag met jou in gesprek over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld: wonen, economie, natuur, recreatie, verkeer en voorzieningen. Met al die meningen en tips gaan we aan de slag. Een volgende stap naar één gemeente Maashorst van ons allemaal.
Lees een impressie van de thematafels.

SEPTEMBER-OKTOBER 2019

Consultatie toekomstvisie gemeente Maashorst

Alle input van inwoners, ondernemers en initiatiefgroepen is zover mogelijk verwerkt in een toekomstvisie gemeente Maashorst. Deze kan iedere inwoner van Landerd en Uden online bekijken. En ook hierop mag je weer reageren.

Graag zelfs! Je kunt je mening online achterlaten. Maar we gaan ook op pad om jou persoonlijk te spreken. Waar en wanneer precies, laten we je nog weten. Via een persoonlijke uitnodiging of via de weekbladen. Vertel wat je ervan vindt en werk mee aan jouw toekomstige gemeente Maashorst.
Bekijk de resultaten van de consultatieronde.

24 OKTOBER 2019

Vaststelling herindelingsontwerp en toekomstvisie

Op 24 oktober stellen de gemeenteraden het herindelingsontwerp en de toekomstvisie vast. Daarin worden ook de resultaten van de consultatie meegenomen.
Lees het Herindelingsontwerp en de Toekomstvisie.

OKTOBER 2019 – JANUARI 2020

Zienswijzeprocedure herindelingsontwerp gemeente Maashorst

Nu volgt een zienswijzeprocedure, waarin jij weer je mening over het herindelingsontwerp mag laten horen. Dat kan op veel manieren: per brief, e-mail en online via de website. Daarnaast nodigen we je graag uit voor inloopbijeenkomsten, om persoonlijk je reactie op het ontwerp te komen geven. Waar en wanneer deze precies zijn, laten we je nog weten. Stap voor stap komt het nieuwe Maashorst dichterbij.
Bekijk de Reactienota Zienswijzen

MAART 2020

Vaststelling herindelingsadvies

Op basis van het herindelings­ontwerp en de reacties uit de zienswijzeprocedure, is een herindelingsadvies opgesteld. Deze wordt in maart 2020 aan de gemeenteraden voorgelegd. Zij mogen deze dan vaststellen. Het herindelingsadvies gaat naar Den Haag voor besluitvorming en wij gaan bouwen aan de nieuwe gemeente Maashorst, waar iedereen zich thuisvoelt.
Lees het Herindelingsadvies.